• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Buurtschap Straten wordt gek tijdens elfde editie kermis

zondag 18 september 11:00 t/m 17:00 uur

STRATEN/OIRSCHOT - Het culturele evenement Straten Kermis wordt dit jaar al weer voor de elfde keer georganiseerd. Dit evenement vindt plaats op zondag 18 september en duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Straten is het buurtschap tussen Best en Oirschot. Thema van Straten Kermis dit jaar is 'Straten wordt gek'. Zondag 18 september wordt de oude Gildewei in Straten weer omgetoverd in een gezellige kermis in een mooi, groen kader.

Voor jong en oud

Er zijn activiteiten voor jong en oud. Voor de jongste kinderen zijn er Brabantse kinderspelen, een eendjes hengel spel, een draaimolen en Poppentheater Kris-Kras. De tentoonstelling en prijsuitreiking van de pompoenenwedstrijd voor de leerlingen van de Sint Antoniusschool vindt plaats op Straten Kermis, als ook kunnen kinderen meedoen aan een wedstrijd 'spijkerbroekhangen'. Er is een klimtoren en daarnaast zullen enkele lokale toneel- en muziekgroepen, passend bij het thema, een optreden verzorgen op de kermis.

Oirschot got talent

Straten Kermis biedt dit jaar ook weer een open podium voor kinderen en jongeren uit Oirschot en Best. Kinderen worden gestimuleerd hun talenten te laten zien op Straten Kermis: van zang en dans tot allerlei andere kunsten zoals goochelen of trucjes met een bal.

Cupcake wedstrijd

Bij feest hoort gebak! Kinderen en jongeren kunnen hun culinaire talenten tonen in de Cupcake wedstrijd op Straten Kermis. Kinderen kunnen hun mooiste zelfgemaakte Cupcake laten meedingen naar een prijs.

Educatief kinderproject

Op Straten Kermis krijgen kinderen de gelegenheid om met hun handen aan de slag te gaan: o.a. het maken van figuren van hout of brooddeeg. Ook kunnen kinderen kunnen met IVN aan slag met een insectenhotel maken.

Oirschotse verenigingen

Straten Kermis biedt verenigingen een plaats om zich te laten zien aan het publiek. Leden van Land van Oirschot worden gevraagd hun streekproducten te presenteren. Voor meer informatie en foto-impressie zie www.buurtschap-straten.nl/kermis Op Facebook is een video te vinden van het open podium 'Oirschot got talent'.


deel deze activiteit

Locatie

Buurtschap Straten
Oirschot
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding