• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Levendig wonen in oud kantoor Philips Lighting

dinsdag 6 september 14:41 uur

Diederendirrix architectuur & stedenbouw heeft het voormalige hoofdkantoor van Philips Lighting getransformeerd tot levendig woongebouw met 616 lofts en penthouses. De nieuwe gevel met goudkleurige kozijnen maakt kleinschalig wonen met kwaliteit mogelijk midden in de stad. De oplevering van Lighting is de eerste en belangrijkste stap in de realisatie van het Victoriapark. Zondag 4 september 2016 vond de feestelijke opening plaats van het vernieuwde gebouw.

EINDHOVEN - De drie vleugels van het kantoorgebouw van 43.000 m2 zijn ingevuld met lofts en penthouses voor veelal eenpersoonshuishoudens van starters en expats. Op de begane grond zijn een supermarkt, diverse horeca en winkels, een fitness-studio en kantoren gevestigd. De structuur van het gebouw en de betonnen trappenhuizen zijn behouden, maar de gevels zijn volledig vernieuwd. De lofts zijn voorzien van grote schuiframen waardoor veel lichtinval is gecreëerd. Ook zijn ze volledig ingericht opgeleverd. Op de bovenste verdieping liggen penthouses met ruime terrassen. Materialen als natuurstenen gevelvlakken en goudkleurige aluminium kozijnen zorgen voor een luxe uitstraling.

Het voormalig hoofdkantoor van Philips Lighting in het centrum van Eindhoven is gebouwd rond 1980. Omgeven door afgesloten parkeerterreinen en losstaande gebouwen, was het lange tijd een afgesloten enclave in de stad. Door het vertrek van Philips Lighting naar de High Tech Campus kwam deze locatie in het stadscentrum vrij. 

Diederendirrix geeft vorm aan de herontwikkeling van het hele terrein rond Philips Lighting. De woontoren Onyx met luxeappartementen en een vijflaags gebouw met studentenwoningen zijn gepland aan de noordzijde. Door deze verdichting kan aan de zuidzijde van het terrein het Victoriapark van 3,5 hectare worden gerealiseerd waarin de Genderbeek zal gaan stromen.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding