• Alles
 • (14)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (98)
  Bijeenkomst
 • (7)
  Religie
 • (7)
  Evenement
 • (13)
  Muziek

Vier Oogstdag op natuureiland Tiengemeten

maandag 29 augustus 15:27 uur

Zaterdag 3 september is er weer een Oogstdag op natuureiland Tiengemeten. Een leuke familiedag boordevol activiteiten voor iedereen die van lekkere streekproducten, gezelligheid en nostalgie houdt. In en rondom de hoeves bij het Landbouwmuseum, het Rien Poortvliet museum en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is van alles te beleven.

Tiengemeten - Bij het Landbouwmuseum is een ouderwets gezellige markt met lekkere streekproducten uit de Hoeksche Waard. Bij de kraampjes kun je proeven van kaasjes, paté, honing en vers gebakken brood. Muziek en dans zorgen voor extra sfeer. Voor de kinderen zijn er volop gratis activiteiten. Geef de boerderijdieren een knuffel, leef je uit op het springkussen, laat je schminken of maak zelf een springtouw. Pannenkoeken eten kan bij "Pannenkoeken bij Helene", vlakbij het Landbouwmuseum. Speelnatuur Tiengemeten is deze dag gewoon geopend.

Veel te ontdekken

Bouw eens een eigen aardappelrooier van Meccano! Dat kan in het Landbouwmuseum. Of laat je verrassen door de boeiende verhalen van de vrijwilligers van het Landbouwmuseum die uit eigen ervaring vertellen hoe het boerenleven vroeger was. Loop ook eens binnen bij het Rien Poortvlietmuseum en kijk hoe mooi Rien het boerenleven en de natuur heeft vastgelegd.

Dit jaar is ook een prachtige expo over het werk van Jopie Huijsman. De toegang tot beide musea is deze dag gratis.

Huifkarrit

Antieke trekkertjes met huifkar brengen je naar de Oude Polder van Tiengemeten aan de oostkant van het eiland. Een belevenis op zich! In de Oude Polder worden de gewassen geoogst zoals in vroeger dagen. Grote trekpaarden worden ingezet voor het zware werk. Kinderen zijn van harte welkom om mee te helpen bij de oogst. De huifkartocht brengt je verder naar zorgboerderij de Idahoeve waar bewoners je hartelijk verwelkomen.

Informatie

De pont van Natuurmonumenten vaart ieder uur vanuit Nieuwendijk naar Tiengemeten. Leden van Natuurmonumenten ontvangen €2,00 korting op een pontkaartje. Je kunt je kaartje vooraf online kopen via www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten of bij het Infopunt in de haven van Nieuwendijk.

De Oogstdag wordt georganiseerd door het Landbouwmuseum en het Rien Poortvliet museum in samenwerking met Natuurmonumenten.

De Oogstdag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie: op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding