• Alles
  • (1)
    Evenement
  • (6)
    Muziek

AFGELAST: Fietsverlichtingscactie

donderdag 22 oktober 18:00 t/m 21:00 uur

Ministerie IenW

Donderdag 22 oktober fietsverlichtingsactie op de Bossche Markt; controle en reparatie tussen 18.00 en 21.00 uur

De Fietsersbond organiseert op donderdagavond 22 oktober op de Bossche Markt een fietsverlichtingsactie. Je kunt er je fietsverlichting laten controleren en meteen laten repareren tegen vergoeding van slechts de materiaalkosten. Onze stand wordt corona-proof ingericht.

Elk jaar vallen er tientallen doden doordat een automobilist de fietser niet of te laat zag. Opvallen in het verkeer is ontzettend belangrijk. Het motto is dan ook “Ik val op !” En dat begint natuurlijk met fietsverlichting die goed werkt! En daar gaat de Fietsersbond wat aan doen! Nu de dagen steeds korter worden kunt u donderdagavond 22 oktober op de Bossche Markt je verlichting laten repareren. Onze actie loopt vooruit op handhavingsacties van de politie. Geen licht betekent een boete van € 55,=

De Fietsersbond weet als geen ander dat er veel slechte verlichting bestaat en dat verlichting snel stuk kan gaan. De Fietsersbond test regelmatig allerlei soorten koplampen, achterlichten en dynamo's. Uitgebreide informatie hierover staat op www.fietsersbond.nl --> de fiets --> onderdelen ? verlichting.

Onze belangrijkste tip: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Want juist die draadjes gaan vaak kapot. Ledverlichting (met batterijen) is daarom populair.


deel deze activiteit

Locatie

Markt
's-Hertogenbosch
Markt 1
5211jv


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding