• Alles
 • (4)
  Film
 • (4)
  Theater
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (4)
  Evenement
 • (6)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Lezing: Natuurgroep Gestel over paddenstoelen

woensdag 16 september 20:00 uur

Foto:

Op woensdag 16 september om 20.00 uur houdt Natuurgroep Gestel een lezing over paddenstoelen in onze omgeving. De lezing wordt gegeven door de heer Ad Smits, natuurgids IVN Oisterwijk en gids van het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen. 

Naast het tonen van vele mooie foto’s vertelt hij u allerlei wetenswaardigheden over deze bijzondere vruchten uit het schimmelrijk. Al eeuwenlang worden de meest mystieke verhalen verteld over paddenstoelen en men heeft lang gedacht dat de duivel, elfjes, kabouters of heksen hier een grote rol in speelden. Vandaar de velen namen die hieraan relateren zoals heksenboleet, heksenboter, elfenbankje en satansboleet etc. Verwonder u over de soortenrijkdom, kleurenpracht en vormgeving van deze vruchtlichamen.

Wist u dat paddenstoelen van groot economisch belang zijn voor zowel de voedsel- als de geneesmiddelenindustrie? Mensen, dieren, bomen en planten kunnen niet leven zonder schimmels.

In het Nationale Park de Loonse en Drunense Duinen komen veel soorten voor met name in de Brand. Een gedeelte van de Brand staat op de lijst van 50 beste hotspots voor paddenstoelen in Nederland.

Een interessante lezing die u een inkijk geeft in het duistere schimmelrijk.

In verband met de huidige corona problemen zal de zaal worden ingericht conform de RIVM-voorschriften en zal er ook desinfecterende vloeistof aanwezig zijn. Verder wordt u verzocht niet te komen in geval van hoesten, keelpijn of verkoudheid bij u zelf of bij een uw huisgenoten.

Als u de presentatie wilt bijwonen, vragen we om u aan te melden via onderstaand e-mailadres. 

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p.

Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl


deel deze activiteit

Locatie

Meander
Sint-Michielsgestel
Meanderplein 1
5271GC


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding