• Alles
 • (2)
  Film
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (3)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Religie
 • (5)
  Evenement
 • (6)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Muziek: Finalisten Conservatorium Talent Award

zaterdag 3 oktober 11:00 uur

In de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch strijden op zaterdag 3 oktober de finalisten van zeven conservatoria van Nederland in verschillende disciplines tegen elkaar om de Conservatorium Talent Award (CTA). Deze zeer prestigieuze prijs is voor de negende keer een onderdeel van Jazz in Duketown en wordt ondersteund door het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Overdag is dit unieke concours van 12:00 tot 18:00 uur vrij toegankelijk. De winnaar zal tijdens een besloten avond bekend worden gemaakt. Hij/zij ontvangt een geldprijs ten behoeve van een talent-ondersteunde activiteit zoals een masterclass aan een buitenlands conservatorium of opname en mag tijdens de komende editie van Jazz in Duketown optreden.

Finalisten

De finalisten die dit jaar deelnemen aan CTA zijn: Tijn Heijblom (Tilburg - zang), Oscar Reyers (Arnhem - gitaar), Paul van de Calseijde (Rotterdam - saxofoon), Marit van der Lei (Den Haag – zang), Gijs Idema (Amsterdam – gitaar), Dani Brands (Zwolle – piano) en Manon Nijenhuis (Utrecht – zang).

Jury

Voor deze competitie is een professionele vakjury samengesteld die dit jaar wederom onder leiding staat van Aad van Nieuwkerk (VPRO radio) en wordt bijgestaan door Rob Horsting (componist/arrangeur), Frank Bolder (music program manager bij LantarenVenster Rotterdam), Mischa Andriessen (journalist) en Kim Hoorweg (vocaliste). De finalisten worden beoordeeld op instrumentbeheersing, samenspel met het ensemble, compositiebehandeling, onderscheidingskracht en presentatie.

Springplank voor carrière

De Conservatorium Talent Award biedt letterlijk en figuurlijk een podium aan afstuderende jazzmuzikanten. Het wordt gezien als een springplank voor de carrière van eerdere winnaars, zoals Mo van der Does (2019), Prashant Samlal (2018), Sanne Rambags (2017), Lizzy Ossevoort (2016), Sebastiaan van Bavel (2015) en Maarten Hogenhuis (2014).

Gratis toegankelijk

De finaleoptredens zijn gratis toegankelijk. In verband met de coronamaatregelen is het wel noodzakelijk om aanwezigheid vooraf te registreren. Uiteraard worden alle maatregelen strikt gevolgd, zodat bezoekers in een veilige omgeving toch kunnen genieten van de beste jazzmuzikanten van de toekomst.

Voor meer informatie over de finalisten, de exacte speeltijden en aanmelden voor de finaleoptredens zie: https://www.jazzinduketown.nl/conservatorium-talent-award/.

 


deel deze activiteit

Locatie

Verkadefabriek
Den Bosch
Boschdijkstraat 45
5211vd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Afbeelding