Solos presenteert Connect[ed] in het Werkwarenhuis

Publicatiedatum: 13-02-17      

 

 

’s-HERTOGENBOSCH – Op zondag 19 februari vindt Connect(ed) A No Fashion Event plaats in het Werkwarenhuis aan de Tramkade in ’s-Hertogenbosch. Een vier uur durend event met live show knippen, mooie outfits, shows, bijzondere films, lezingen, performances & meer. Over gender, hergebruik, vluchtelingen, emancipatie, vrijheid, acceptatie, samenwerken en de betekeniseconomie door jonge (mode)ontwerpers, kunstenaars, haarstylisten, trendwatcher & anderen.

 

Door Astrid Berkhout

 

Connect(ed) is ontwikkeld door Solos in samenwerking met Gitte Broekmeulen, Lotte Gielens, Lieke Dols, Jeske de Korte van Kinki kappers Den Bosch en een aantal jonge (mode)ontwerpers, kunstenaars, hairstylisten, een trendwatcher & anderen. “Het is ontstaat uit het project Transpicious, dat in 2015 plaatsvond”, vertellen Marjoes Corsten en Marcus Peters van Solos. “We belichten in Connect(ed) echter andere onderwerpen. In 2016 hebben we een brainstorm gehouden met een aantal jonge mensen, waaronder deelnemers van Transpicious en Kinki Kappers. Daarbij ging het over waar iedereen mee bezig was en wat hen raakte in de wereld om hen heen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen een aantal onderwerpen die daarbij naar voren kwamen, nader te belichten tijdens een volgend event: Connect(ed) . Tijdens Connect(ed) zijn de deelnemers live aan het werk. Ze laten zien wat hen bezighoudt, verbindt en inspireert door wat er om hen heen en in de wereld gebeurt. En maken daarmee onderdeel uit van de overgangsperiode naar de betekeniseconomie; een wereldwijde beweging richting een nieuwe economie waarin het niet meer alleen draait om geld, maar om mensen en respect voor de aarde. In die zin heeft dit nieuwe event wezenlijk meer diepgang dan Transpicious.”

 

De nieuwe generatie

Treffend is de presentatie van Lieke Dols over ‘The new generation of world shapers’: “In de huidige maatschappij is niets meer een vast gegeven. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en voelen sneller dan ooit. We bevinden ons in een transitie tijdperk; een overgang van oude naar nieuwe systemen. In een tijd met meer vragen dan antwoorden, meer keuzes dan beslissingen en meer kansen dan uren in een dag verlegt men de focus op wat echt belangrijk is in het bestaan. ‘The New Generation of World Shapers’ daagt bestaande systemen uit en durft met een grote dosis lef te experimenteren. Aanpakkers die samen het nieuwe tijdperk vormgeven door basale thema's te belichten.” Er is ook aandacht voor een ander soort overgang. In de film ‘’Jordy in Transitland’ staat Jordy aan de vooravond van haar fysieke transitie; ze staat op het punt een vrouw te worden. Een modern, rauw sprookje als poëtisch protest tegen de huidige hokjesgeest. Jody Rouwenhorst is live aanwezig en vertelt haar persoonlijke verhaal.

 

Alles ‘on stage’

“Er is geen backstage. Het is een dynamisch geheel, overal in het Werkwarenhuis gebeurt iets. Het publiek is overal bij en kan op een vanzelfsprekende manier met de ontwerpers en kunstenaars en hun werk in contact kan komen. Hun ideeën en producten zijn te zien, te horen, te voelen en te koop.” Een aantal onderdelen van het programma; show knippen ‘on stage’ door Kinki kappers, Precious Plastic by Silvan Vasilda, A Ddress transition van Debora Dax (met 13 ontwerpen voor de iets oudere transgender), prachtige outfits van Isabell Schulz (fietsbanden getransformeerd), Bente Libochant maakt nieuwe kleding en objecten van oude kleding en Charlotte Rem presenteert Experiment: Foodinstallatie. Dj’s Neuss en Youssef zorgen voor de muzikale omlijsting.

 

Connect(ed) vindt op zondag 19 februari plaats van 14.00 tot 18.00 uur. Entree 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur en online via shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/connected (plus transactie- en servicekosten). Actuele informatie is te vinden op www.facebook.com/events/234857170302660

 

Een impressie van Transpicious in 2015

Foto: Solos/Marcus Peters

 


Deel dit bericht met vrienden: